Vælg en side

Frivilligprojektet 2022

Frivilligheden er den største og vigtigste ressource i foreningslivet – uden frivillige, ingen forening.

 

 

 

Inspiration og initiativer

De tre medvirkende foreninger ODK, FamilieIdræt og FA2000 har i løbet af projektprocessen arbejdet med initiativer på flere niveauer for at understøtte deres rekruttering og fastholdelse af frivillige/trænere/instruktører. Initiativerne blev igangsat I løbet af projekts forskellige faser og nedenstående kan du læse mere om foreningerne generelle erfaringer samt læse mere om nogle af foreningerne konkrete initiativer.

Foreningernes generelle erfaringer på tværs af foreningerne:

  1. Prioriter arbejdet med frivillige, trænere og instruktører

Samfundet er foranderligt og det er derfor vigtigt at din forening løbende at arbejder og prioriterer arbejdet med rekruttering og fastholdelse af frivillige, trænere og instruktører.

  1. Gør det nemt

Gør det nemt at blive frivillig, træner og instruktør i din forening. Der er mange tilbud, så de frivillige opgaver skal være konkrete og det skal være nemt at finde information om hvor, hvordan og hvilke opgaver man kan varetage som frivillig. Mange frivillige starter med mindre konkrete og uforpligtende opgaver og rekrutteres oftest gennem personlig kontakt.

  1. Tag godt imod de nye og lær de frivillige at kende

I skal sikre en god velkomst og onboarding af nye frivillige herunder forventningsafstemning og løbende opfølgning/samtaler.

  1. Fasthold og anerkend de frivillige

Anerkendelse er vigtigt, hvis du ønsker at fastholde frivillige i din forening. Anerkend alle frivillige, uanset bidrag, så de på sigt får lyst til at bidrage til forpligtende opgaver i jeres fællesskab f.eks. som instruktør. Fortæl dem at de gør en forskel for foreningen og spørg dem, hvad de gerne vil have, som frivillig i foreningen.

 

Hvad har Rosita lært på workshop 1?

ODK’s Frivilligcorps

 

Hvorfor skal din forening være med?

Kontaktinformation

Thomas Sahl Kellberg

Thomas Sahl Kellberg

Idrætskonsulent

Tine Damm Timming

Tine Damm Timming

Idrætskonsulent