Vælg en side

Ingen besparelser på tilskud og nye initiativer, men fortsat mangel på store idrætsfaciliteter

I den netop vedtagne budgetaftale for 2025 undgår Frederiksbergs forenings- og idrætsliv de frygtede besparelser på op til 3% på både aktivitets- og driftstilskud. Samtidig sikres en række vigtige projekter, herunder “Bevæg dig for livet” og fritidspas-ordningen, der fortsætter de kommende år. Men selvom der er vedtaget stabilitet for de lokale foreninger, må idrætten stadig kigge langt efter nye store faciliteter, som endnu ikke er blevet prioriteret.

Budgetaftalen for Frederiksberg Kommunes budget 2025 er nu på plads, og her er de vigtigste punkter set fra et forenings- og idrætsligt perspektiv:

  1. Ingen besparelser på tilskud

Den foreslåede besparelse på op til 3% på aktivitetstilskud til foreninger samt driftstilskud til faciliteter og FIU blev taget af bordet og gennemføres dermed ikke.

  1. Bevæg dig for livet-projektet

Projektet fik finansiering til de sidste 3 år, så samarbejdet med DIF, DGI og FIU kan fortsætte frem til 2027.

  1. Fritidspas- og fritidsguideordningen

Disse ordninger modtog bevilling til at fortsætte frem til 2026, så flere børn og unge kan deltage i fritidsaktiviteter.

  1. Ekstraordinær bevilling forlænges

Den ekstraordinære bevilling til at fastholde klubbens leje af faciliteter på Bernhard Bangs Allé er forlænget til sommeren 2027. Dette gavner ikke kun klubben men også andre foreninger og aftenskoler med over 700 medlemmer.

  1. Aktivitetstilskud til senioridræt

I 2025-26 genindføres et aktivitetstilskud til idrætsforeninger med medlemmer i aldersgruppen 65+.

  1. Foreningsprojekt mod ensomhed og mistrivsel

Der er afsat midler til at fortsætte et projekt, hvor foreninger i samarbejde med institutioner arbejder for at imødegå ensomhed og mistrivsel.

  1. Ny padelbane

I 2026 er der afsat midler til at etablere endnu en padelbane på Frederiksberg.

  1. Særtilskud til Parasport Frederiksberg

Parasport Frederiksberg får forlænget særtilskuddet frem til 2026, hvilket understøtter parasportens udvikling.

 

På anlægssiden blev der desværre ikke afsat midler til nye større idrætsfaciliteter i denne omgang, men forligspartierne har tilkendegivet, at de vil arbejde videre med at afdække mulighederne de kommende år.

Vi har modtaget en kommentar fra Michael Christiansen, formand for Frederiksberg Idræt (FIU), som udtrykker tilfredshed med aftalen, men samtidig peger på de fortsatte udfordringer med facilitetsmangel:

 

”Tak for vedtagelse af budget 2025, kære politikere i kommunalbestyrelsen – i hvert fald dem af jer, der blev enige om en aftale. 

Tak fordi vi ikke skal se ind i de berammede besparelser på hverken medlems- eller driftstilskud. 

Tak for jeres fastholdelse af bevillinger til alt fra huslejesikring, over senioridræt til fritidspas, fritidsguider og det store Bevæg dig for Livet-projekt. 

Tak for jeres tilkendegivelse omkring næste renoveringsprojekt af kunstgræsbaner. 

Stor tak til jer politikere, der rent faktisk gerne vil idrætten og tør tale højt om det, stå ved det, så at sige. 

Bagsiden: Tja, idrættens veldokumenterede mangel på store faciliteter/idrætshaller er fortsat noget, vi hører masser af forstående skåltaler om. Udtrykket “same shit, different day” kan vi helt præcist nikke genkendende til, mens vi selvfølgelig fortsat arbejder intenst omkring langsigtede facilitetsløsninger sammen med kommunen. 

Vi er tålmodige, også set i lyset af de økonomiske udfordringer, som kommunen, af mange årsager, står overfor. Men hvis 2024 går uden synlige resultater med at komme tættere på en permanent finansieringsmodel for større halbyggerier på Frederiksberg, er vores tålmodighed nok slut. 

Men, som skrevet, i dag kipper vi med flaget og er ærligt glade for de politiske aftaler, der er indgået.” 

/Michael Christiansen, formand

 

Vi ser frem til det kommende år med nye initiativer og vedvarende støtte til idræts- og foreningslivet.

Læs hele budgetaftale her: Budget 2025 (frederiksberg.dk)

Med venlig hilsen,

Frederiksberg Idræts Union (FIU)