Vælg en side

FIU-eliteidrætsordning

Eliteidræt og STX-uddannelse på Falkonergårdens Gymnasium og HF 2019-2020

For unge eliteidrætsudøvere der er tilknyttet og træner i en klub på Frederiksberg, og som har et ønske om at gå i gymnasie tæt på træningsfaciliteterne, er det muligt at søge om elitesport-godkendelse i Frederiksberg Idræts-Union (FIU). En godkendelse som eliteidrætselev giver mulighed for optagelse på Falkonergårdens Gymnasium og HF (Falko). Eliteidræts-ordningen har til formål at give eliteidrætselever mulighed for at tage en gymnasial ungdomsuddannelse tæt på træningsfaciliteterne. Hvis du bliver godkendt som eliteidrætselev, kan du optages på Falkonergårdens 3-årige STX-linie. Bemærk at optagelsen gennem denne ordning IKKE giver adgang til morgentræning.


Om Falkonergårdens Gymnasium og HF

Falkonergården har et stærkt eliteidrætsmiljø, da skolen har mange Team Danmark- og lokale eliteidrætselever. Falkonergården har et godt samarbejde med klubber og foreninger på Frederiksberg.

Falkonergården er et stort gymnasium med ca. 1000 elever (heraf 440 Team Danmark-elever) og 110 lærere. Som eliteidrætselev kan du søge om optagelse blandt de cirka 12 tre-årige stx-studieretninger der udbydes i skoleåret 19/20. Se hvilke studieretninger der tilbydes samt få flere informationer på skolens hjemmeside. Falkonergården afholder orienteringsaften tirsdag den 22. januar 2019. Kontakt gerne skolen på falko@falko.dk for at aftale et besøg og få et indtryk af skolens hverdag.


Krav til godkendelse og ansøgningsprocedure

For at søge om optagelse på Falkonergården som eliteidrætselev, skal du dyrke idræt på højt plan i en klub eller forening på Frederiksberg, brænde for din sport og for at kombinere sport og ungdomsuddannelse, samt bruge mindst 15 timer på din sport om ugen. Du skal udfylde vedlagte ansøgningsblanket og sende den til Frederiksberg Idræts Union senest d. 28. januar 2019. Du får svar på om du er godkendt senest d. 8. februar 2019. Derefter skal du følge den normale ansøgningsprocedure til ungdomsuddannelse i samarbejde med UU-vejleder. Husk at anføre i din ansøgning, at du er godkendt som eliteidrætselev i FIU-eliteidrætsordning.

Har du spørgsmål omkring optagelse på Falkonergårdens Gymnasium og HF, kan du kontakte Kristoffer Nielsen. Har du spørgsmål angående ansøgning om godkendelse som eliteidrætselev i Frederiksberg Idræts-Union, kan du kontakte Karina Ildor Jacobsgaard.

Hent ansøgningsformular her

Hent trænerudtalelsesformular her

Kontaktoplysninger:
Karina Ildor Jacobsgaard
Idrætskonsulent
Tlf: 22 37 42 29
E-mail: karina@fiu-frederiksberg.dk
www.fiu-frederiksberg.dk

Kristoffer Nielsen
TD koordinator
Tlf: 28 91 85 14
E-mail: kn@falko.dk
www.falko.dk