Vælg en side

Kære foreninger,

Vi kan vel alle nikke til, at hverdagens vilkår er blevet markant ændret de seneste par uger.

Med de begrænsninger regeringen har udstukket for at begrænse COVID19 smitten, er samfundet blevet ramt over en bred kam, herunder også alle jer på idrætsområdet, endda med markante ændringer og aflysninger til følge.
I vores egen Frederiksberg-andedam er fakta på idrætsområdet følgende:

FIU lukkede ned for idrætsanlæggene meget tidligt i forløbet og inden det blev et pålæg fra regeringens side. Vi er naturligvis smerteligt bevidste om, at det på enhver måde er både irriterende og generende for idrætten, hvad enten man er medlem i en forening for at træne og dyrke eliteidræt eller medlemskabet er af mindre elitær karakter.

Idrætsanlæggene er lukket ned for både indendørs- og udendørstræning, også den mere uformelle. Det sidste specielt reguleret gennem regeringens seneste tiltag om max-antal borgere forsamlet. Naturligvis ville det være rart, hvis far og søn/datter kunne gå en tur på fodboldbanerne, når de nu ikke bliver brugt i denne tid. Den model tænkte vi i FIU, at vi godt kunne lade være en mulighed, ved ikke at lukke vores anlæg af. Så kunne vi også yde et lille bidrag til, at både børn og voksne kunne blive luftet og for en stund slippe af med ”indendørs-kullerne”.

Desværre mente en del fodboldtrænere, at de indlysende gerne måtte træne med hele hold på banerne – den desværre alt for fremherskende egoisme, som vi også ser florere i hverdagen, hvor regler og hensyn til hinanden, kun skal udøves af andre og sjældent af én selv. En del borgere klagede over aktiviteten til kommunen som herefter besluttede den fuldstændige nedlukning af banerne.

Derfor er banerne nu hermetisk lukket ned. Trænger budskabet ikke ind, hvad enten man er elitespiller i FCK eller årgang 2016 fra FA eller FB, vil der blive sat deciderede vagter på anlæggene, så alle der gerne vil benytte området, pænt og høfligt bliver afvist.

Overordnet set ærgerligt, at vi ikke sammen kunne regulere brugen af banerne på en fornuftig og ansvarlig måde. Så lærte vi det. Selvforvaltning er desværre ikke altid en mulighed. I øvrigt én af grundene til, at FIU generelt prioriterer bemanding på idrætsanlæggene.

Nå, men herudover har vi aflyst det årlige Repræsentantskabsmøde, selvfølgelig med efterfølgende gennemførsel, når sundhedssituationen tillader det. I hører naturligvis nærmere.

Kommunen har aflyst den årlige DM-fest, hvor kommunens fejrer vores foreningers mange idrætsudøvere, der har fået metal om halsen fra allehånde officielle mesterskaber i 2019.

Jeg krydser fingre for, at alle de tiltag det offentlige har sat i søen, er med til at begrænse, i værste fald kontrollere udbredelsen af COVID19 virus. Jeg tænker, at vi på den anden side af alt dette har lært lidt om hvor hurtigt ens sædvanlige rammer kan blive ændret markant. Jeg kan også håbe på, at vi lærer at sætte pris på det vi har, i stedet for permanent at stræbe efter alt det vi ikke har – nok en naiv, filosofisk refleksion, men jeg har alderen og erfaringerne til at måtte.

Pas på hinanden derude, vis respekt, ha’ tålmodighed og hold albuerne inde de næste mange uger – vi ses på den anden side, så at sige.

God fornøjelse med selvtræning, mundbind og håndsprit.

Michael