Vælg en side

Det er ikke svært at lukke et land ned – det erfarede vi alle, da regeringen eksekverede sin corona-strategi. Til gengæld er genåbningen af et land en noget sværere øvelse. Vi er nu nået til idrætten i den lidt famlende genåbningsøvelse.

Udendørs idræt uden kropskontakt kan indledningsvis være mulige brugere af faciliteterne, har regeringen, Sundhedsstyrelsen og DIF/DGI fundet frem til. Bare man fortsat overholder reglerne om at holde afstand, spritte hænder og hoste i ærmet.

At tennis, atletik i et vist omfang, bueskydning og petanque kan være de første på anlæggene, er næppe en diskussion værdig. De repræsenterer idrætsgrene bestående af “enkeltudøvere”, som naturligvis kommer til at optræde i reduceret antal på arealerne, med rigeligt plads omkring den enkelte idrætsudøver. Naturligvis omklædt hjemmefra og uden mulighed for at benytte anlæggenes bade- og omklædningsfaciliteter og uden mulighed for at få afgang til indendørs depotskabe m.v.

Er det uretfærdigt overfor bold-idrætterne, dem med berøring, kontakt og mange spillere på banen, både udendørs og indendørs. Uretfærdigt overfor karatekæmperne, bokserne, gymnasterne eller badmintonspillerne. Næ, ikke uretfærdigt, men generelt svært at kapere, at langt den største del af idrætsudøverne stadig ikke kan komme igang. Men det er for at forhindre, at coronasmitte spredes ukontrollabelt, siger det offentlige, samtidig med at de åbner Tivoli. Tja…. ?

Men det ligger fast, at på Frederiksberg åbner vi op for idrætten i de tempi som indikeres fra regeringen og sundhedsmyndighederne. Vi kan ikke gøre andet, hvis vi skal udvise et minimum af ansvarlighed. I FIU ved vi, at I alle tripper for at komme i gang igen. Og vi vil naturligvis lede efter enhver åbning der legalt kan udløse aktivitet på vores idrætsanlæg igen. Vi orienterer selvfølgelig løbende jer alle om udviklingen og mulighederne. Grib mulighederne når de dukker op, vær ansvarlige og brug dem med de begrænsninger og krav der følger med. Ellers forsvinder mulighederne lynhurtigt igen, vær sikker på det.

Hold ud, nyd foråret, følg de simple coronaregler i hverdagen, så smitteprofilerne fortsat kan holdes flade, så at sige – på den måde kommer vi alle hurtigst i gang igen.

? Michael