”Tempora mutantur”, siger et gammelt ordsprog. Jeg lærte sætningen i 9. klasse, hvor jeg dengang fik valget mellem at lære latin eller maskinskrivning. Hvis man da kan kalde det for et valg, når man er 15 år.

Hvilke ændringer har tiden så bragt siden sidste blog-indlæg…?

  • FIU og kommunen indviede de nye kunstgræsbaner på Jens Jessens Vej midt i august – og det med en ganske konsekvent 100% udnyttelse af banerne, fra det sekund borgmesteren klippede den røde snor, mens solen skinnede…. Næsten som i en Morten Korch-roman.
  • Jeg har diskuteret kunstgræs og mikroplast problematik, både personligt med en del politikere og via medierne, hvor andre politikere gør sig til talsmænd for blandt andet målinger i grundvandet, som ingen i den kommunale forvaltning mener at kende til – tankevækkende!!
  • Kultur og Fritidsområdet samt By og Miljøområdet holder i øvrigt fællesmøde omkring kunstgræs i almindelighed, herunder varetagelse af kontrolprøver, så vi er sikre på, at vi ikke overskrider grænseværdierne for udledning af fx saltholdige stoffer til undergrunden. FIU er heldigvis blevet inviteret til at deltage i denne seance – godt for den fælles vidensbank og for samarbejdet mellem os og forvaltningerne.
  • Vi er færdige med det nye tag på Frederiksberghal 3. Dyrt, men nødvendigt og med et godt resultat afslutningsvis. Håber både badmintonspillerne og andre brugere værdsætter de løsninger vi er endt med.
  • Jeg skal til at skrive mere formelt på FIU’s betragtninger og prioriteringer til budget 2020. Ikke at de fleste politikere er ubekendte med indholdet, så at sige. Det er jo blandt andet den slags indhold der er i mange af de både løse og faste samtaler jeg fører i løbet af et år, med alle de relevante politikere, der mener at idræt er et område der skal prioriteres i den kommunale planlægning og økonomi.
  • Som en forløber til ovennævnte, har FIU holdt møde med det kommunale Kultur- og Fritidsudvalg, første gang med Nikolaj Bøgh residerende for enden af bordet. Om en uges tid tager vi i øvrigt Nikolaj en tur med rundt på vores anlæg, efter en kop kaffe og en snak om idrætten i almindelighed og FIU i særdeleshed. Han skal jo være klædt på til de kommende budgetforhandlinger.
  • Vi har gennem de seneste år diskuteret p-forhold (både cykler og biler) ved byens idrætsanlæg med relevante politikere og embedsmænd. Det gør vi fortsat, for enhver indikation peger på, at presset på parkering ikke bliver mindre de kommende år. Kommunen har konstant anlægs-, renoverings- og skybrudssikringsarbejder i byen, også omkring idrætsanlæggene og dette påvirker bredt parkerings- mulighederne. Vi lover, at vi fortsætter den tætte dialog med kommunen.

Og ellers trives foreningsidrætten i kommunen i bedste velgående – der er store medlemsforeninger og der er mindre medlemsforeninger, i FIU. Og blot for at illustrere både bredden og eliten blandt vores foreninger, så vandt en lille forening en stor guldmedalje i løbet af sommeren. Japansk bueskydning er ikke den største idræt på landkortet, faktisk er der kun 3.400 udøvere på verdensplan, heraf blot 30 i Danmark.  Men Jonas Ryssel fra Frederiksbergklubben Kyudojo Seishinkan vandt individuelt EM-guld i Milano, med en finalesejr over en fransk bueskytte. Jo, jo – et rigt facetteret idrætsliv vi har i kommunen.

 

Vi læses ved ? Michael