LOGIN
SØG FIU > Vis nyhed
RaceRunning tager prisen
Det var en stor aften for sporten på Frederiksberg, da DRs store gallashow Sport 2017 løb af stablen i weekenden, hvor Mansoor Siddiqi og Connie Hansen gik hjem med Kulturministerens Parasportspris, 100.00 kr. og den al den hæder og ære, der følger med.

RaceRunning – Så selv de mest handicappede kan dyrke sport
Connie Hansen og Mansoor Siddiqi fra Parasport Frederiksberg var nomineret til – og vandt - Kulturministerens Parasportspris, en pris der gives til personer eller organisationer, som yder en særlig indsats for at udvikle og fremme parasporten i Danmark. De fik prisen for deres opfindelse af sportgrenen RaceRunning.


RaceRunning er en innovativ sport for handicappede med hæmmet balance. Mansoor Siddiqis fik ideen i 1991 og tog kontakt til Connie Hansen for at får hende til at designe kørestolsraceren. Det var således kulminationen på 27 års arbejde, da Connie og Mansoor i lørdags modtog prisen og de 100.000 kr.

En RaceRunner er en specialbygget 3-hjulet ”løbecykel” uden pedaler, hvorpå balancen ikke er et problem. Derfor er RaceRunning en oplagt sportsmulighed for blandt andre spastikere, gigtramte og amputerede. Sporten giver handicappede, der til daglig kun kan komme rundt i elektrisk kørestol, manuel kørestol eller gangrollator, mulighed for at bevæge sig rundt ved egen kraft og giver selv de sværest handicappede en følelse af at bevæge sig frit og løbe.

FIU ønsker stort tillykke
FIU har et tæt samarbejde med Parasport Frederiksberg med Mansoor Siddiqi i spidsen, fortæller FIU’s formand, Michael Christiansen. Derfor er det også en kæmpe fornøjelse for FIU at se, at Mansoor og Connie og dermed Parasporten, bliver anerkendt for al deres utrættelige og hårde arbejde.

Næste skridt: Paralympiske Lege
Den 1. januar 2018 blev RaceRunning anerkendt som World Para Athletics disciplin. Idrætten tog dermed et stort skridt mod optagelse i IPC og er samtidig for første gang med ved EM i para-atletik i 2018.
De to prismodtagere er enige om at donere alle pengene til det fremtidige arbejde med at udbrede RaceRunning blandt børn og unge. Det er dermed ikke mindst også RaceRunning som idræt, der var den store vinder i går.


Om prisens betydning og hele det fremadrettede arbejde med RaceRunning, siger den glade prismodtager, Mansoor Siddiqi:
"Dette var kun endnu et trin på stigen, næste skridt er de Paralympiske Lege. Det handler ikke mindst om, at vi skal udbrede idrætten i bredden. Jeg ser frem til for alvor at kunne intensivere arbejdet med RaceRunning for børn og unge."

Se prisuddelingen med Connie Hansen og Mansoor Siddiqis takketale på dr.dk:https://www.dr.dk/sporten/oevrig/video-opfindere-af-ny-sportsgren-faar-parasportsprisen


Læs mere om RaceRunnings historie her:http://www.racerunning.dk/document/default.asp?documentID=498&id=831


 

Mariendals-Hallen
Mariendals-Hallen
Hermes Hallen
Hermes Hallen
Frederiksberg Hallerne
Frederiksberg Hallerne